Research: Afrikanske forfattere

Problemet med at starte en bogblog er, at man slet ikke har tid til at læse …  Jeg har haft alt for travlt med at nørde rundt med detaljerne i bloggen. Blandt andet har jeg fået installeret et kort, hvor jeg kan markere landene efterhånden.

Og så har jeg brugt lang tid på at finde forslag til bøger, jeg kan læse for de forskellige lande. Mit opslag på Facebook gav nogle stykker, men der er stadig langt op til 100.

Afrika er i den grad min blinde plet. Jeg må med skam melde, at jeg kun kan komme i tanke om at have læst en eneste bog skrevet af en afrikansk forfatter, nemlig “Yacoubians hus” af den egyptiske Alaa al-Aswany. Men det skal nok ændre sig, for efter lidt research har jeg fundet adskillige titler, som jeg glæder mig til at gå i gang med. Det ville selvfølgelig være det nemmeste bare at læse de samme titler som Ann Morgan, men det er sjovere selv at gå på opdagelse 🙂

Det er umiddelbart nemmest at finde titler fra Sydamerika, Nigeria og Zimbabwe (her kan jeg allerede se, at det bliver svært at vælge een bog ud!) men også Rwanda, Angola, Sudan, Botswana, Ghana, Congo og Uganda er kommet med på listen her, som jeg udfylder efterhånden som jeg finder forslag til bøger.

Forslagene stammer hovedsageligt herfra:

Litteratursiden.dk har en liste over bøger af afrikanske forfattere oversat til dansk

Wikipedia har en liste over afrikanske forfattere inddelt efter land

Via Pinterest har jeg fundet listen The 10 best contemporary African books fra the Guardian og denne liste fra Huffington post med anbefalinger af 50 afrikanske (og afro-amerikanske) forfattere. Flere af disse bøger er også oversat til dansk.

På denne side fra Buzzfeed anbefaler 16 mennesker deres afrikanske yndlings-forfatter. Mange navne går igen fra de andre lister.

Kender du en bog af en afrikansk forfatter, som jeg bør have med på listen?

 

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *