Colombiansk nobelprisvinder og syret finsk krimi

Jeg brugte en eftermiddag med at snuse rundt på hylderne på mit lokale bibliotek. Alene. Det gør jeg alt for sjældent. Vi er der tit, men det er som regel “læs selv”-bøger til ungerne, der kommer med hjem. Men denne gang var det en stak til mig selv.

Så jeg har nu valgt projektets første 2 bøger. Fra Colombia og Finland.

gabriel-garcia-marquez-100-aars-ensomhedJeg har længe haft “100 års ensomhed” af Gabriel Garzía Márquez stående på To Read-listen, så den bliver nummer et.
Bagsideteksten nævner at bogen af mange anses for at være en af det tyvende århundredes bedste romaner, og at Marquez i 1992 modtog Nobelprisen i litteratur. Det er da en værdig start på projektet, synes jeg.

 

 

 

reijo-maki-den-gule-enkeNummer 2 er en finsk krimi: “Den Gule Enke” af Reijo Mäki. Den er beskrevet som Henning Mankell møder Quentin Tarantino. Det er en bog jeg aldrig nogensinde ville have valgt på egen hånd, men jeg har fået den anbefalet af en, hvis dømmekraft jeg stoler fuldt og fast på, og idéen med det her projekt er jo blandt andet også at få udvidet min boghorisont.

Vi ses på den anden side.

 

2 Comments

 1. Gitte Paaskesen said:

  Ihh. Et spændende projekt ☺️

  29. marts 2016
  Reply
  • Rikke said:

   Du læser bare med, Gitte 🙂

   30. marts 2016
   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *