Bloggen har fødselsdag!

… og det har den jo, og det er i dag!

Jorden rundt i 100 bøger fylder et år i dag! Det er i dag præcist et år siden jeg trykkede “udgiv” på mit første blogindlæg. Siden har jeg læst og skrevet om bøger fra tretten forskellige lande (seksten bøger, for det blev til en serie på fire fra Italien). Det er afgjort ikke så mange, som jeg oprindeligt havde forestillet mig at nå på et år, men man skal jo kravle før man kan gå …

Jeg havde en krise i efteråret, men føler nu, at jeg er ved at have fundet min egen stil. Jeg går fortrøstningsfuldt ind i år nummer to med masser af idéer.

Jeg har udelukkende oplevet positiv interesse for projektet. I det år der kommer, håber jeg at kunne omsætte den interesse til flere egentlige følgere på bloggen, for det kniber det stadig lidt med. Man har nogle gange fornemmelsen af at råbe ud i det tomme rum. Men jeg er klar over, at jeg nok måske skriver til et andet publikum end de fleste andre bogbloggere, der mest koncentrerer sig om nyudgivelser. Og alene det, at jeg nu skriver flere indlæg, giver selvfølgelig flere læsere. Jeg har desuden oplevet, at flere mennesker i min omgangskreds lader sig inspirere til at læse de bøger, jeg omtaler, og DET er helt fantastisk.

Et af målene for næste år ud over mine boglige nytårsforsætter er at finde ud af, hvordan man skriver til forlag og anmoder om anmeldereksemplarer, for jeg har en liste af “coming soon”-bøger, som ville passe fantastisk i projektet. (Er det noget man skal gøre sig fortjent til med antal følgere eller på anden måde, eller kan man bare bede om det? Er der en en “voksen” bogblogger på linjen, der kan give mig et tip?). Jeg har også forskellige overvejelser om designet, der måske skal ændres.

Men i dag vil jeg bare fejre fødselsdagen. Med en spritny bog og en lille kage, tænker jeg. Først skal jeg dog lige til gymnastikopvisning med yngstebarnet og derefter ud at gå 10 km …

Hvis du siger hej og tillykke til min blog, så bliver den glad 🙂

3 Comments

 1. Stort tillykke med bloggens første år :). Jeg er lidt i samme båd som dig, da jeg heller ikke har blogget så længe, jeg startede min blog (nikolinesblog.wordpress.com) den 24. april 2016. Jeg kan desværre ikke guide dig i forhold til kontakt til forlag, er selv lidt i vildrede på det område – men mon ikke vi finder ud af det på et tidspunkt :).

  Endnu engang stort tillykke.

  20. marts 2017
  Reply
  • Rikke said:

   Ja, mon ikke vi gør? Tak, Louise 🙂

   20. marts 2017
   Reply
 2. Tillykketillykketillykke! Lidt forsinket, men stadig 😉

  Det er da dejligt at have nogle projekter og målsætninger for bloggen også. Det er selvfølgelig forskelligt, hvor meget man som blogger går op i den del af det, men jeg nyder selv meget at lege med design, fotografering og billedbehandling. Så ser man ligesom, der sker noget.

  I forbindelse med anmeldereksemplarerne, er jeg faktisk heller ikke selv nået dertil endnu. Har kun fået tilsendt nogle bøger uopfordret (klager ikke). Men så vidt jeg kan forstå, kontakter man simpelthen bare forlagene med sine forspørgsler, og så skulle de virkelig være søde til at svare. Det værste man kan få er jo et (venligt) nej 🙂 Og så vil jeg foreslå, at du melder dig ind i disse grupper på Facebook:

  https://www.facebook.com/groups/1573605046278445/?order=&member_query=rikke&view=members

  https://www.facebook.com/notes/danske-bogbloggere/bogbloggerne-og-deres-links-alfabetiseret/929094387111799

  Der er folk simpelthen så søde til at svare på spørgsmål og dele erfaringer om bogblogging.

  Glæder mig til at følge med i bloggens år nr. to!

  http://litcomprime.com

  2. april 2017
  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *