Tilfældige oplysninger

Jeg har set den leg her flere steder i bogblog-land på det seneste. Når jeg nu faktisk har en bogblog, og endnu ikke har læst nogen bøger jeg kan skrive om, så vil jeg da også være med.

Så her er 10 tilfældige bog-facts om mig.

 1. Jeg synes ALTID, at bogen er bedre end filmen, og det irriterer mig grænseløst, når filminstruktører laver om på handlingen.
 2. Jeg har mindst 5 bøger stående, som jeg har lånt af venner og bekendte og glemt at levere tilbage (Så ved du det, inden du tilbyder at låne mig en bog til det her projekt …)
 3. Jeg har alle mine bøger registreret i en app der hedder Book Crawler. Det tog det meste af en efterårsferie for et par år siden. Derfor ved jeg, at der står 432 bøger i mine reoler. Mange af disse er bøger fra min studietid om matematik, cellebiologi og stoffers fysik, som jeg aldrig kommer til at åbne igen.
 4. Jeg går ikke op i førsteudgaver eller matchende serier. Jeg er nøjagtig lige så glad for slidte krøllede paperbacks.
  Min lillesøster får nervøse ticks når hun ser min Harry Potter-samling, der er en skønsom blanding af adskillige forskellige udgaver, men for mig har det udelukkende været indholdet, der betød noget. Dog ønskede jeg mig brændende den nye illustrerede udgave i fødselsdagsgave (og fik den), så måske er det ved at ændre sig.
 5. Jeg synes at alle bøger skal have et godt hjem, og har en irrationel trang til at “redde” alle de bøger jeg ser i papkasser på loppemarkeder.
 6. Jeg læste 1Q84 mens jeg havde influenza. Jeg havde den første bog stående, og da den var slut, var jeg nødt til at sende min mand ned i boghandlen for at købe de næste. Men jeg har været skuffet over de andre bøger jeg har læst af Murakami. Måske er det lidt ligesom det Gyldne tårn i Tivoli – oplevelsen er størst første gang?
 7. Når jeg er færdig med en god bog, har jeg nogle gange svært ved at komme i gang med en ny, fordi jeg stadig befinder mig i den første bogs univers.
 8. Jeg elsker at læse højt.
 9. Da jeg foreslog min dengang 8-årige at vi skulle læse Harry Potter, fik jeg at vide at: “Den er jo kun for nørder, mor!” Men da jeg havde tvunget ham til at lytte til de første 4 sider var han heldigvis omvendt. Nu har vi læst hele serien, men der er passager i den sidste bog, som jeg simpelthen ikke kan læse højt uden at bryde hulkende sammen.
 10. Jeg drømmer om et bibliotek med reoler fra gulv til loft hele vejen rundt. Og en blød stol med fodskammel. Og 30 timer i døgnet …

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *