Hej, jeg hedder Rikke

RikkeJeg er hende, der læser bøger i min frokostpause. Sniger mig til et kapitel ekstra, mens jeg rører i sovsen til aftensmaden, og bliver oppe med næsen i en bog i flere timer efter, at jeg burde være gået i seng. Jeg har slugt den ene bog efter den anden fra jeg var ganske lille, og nu læser jeg bøger for mine børn og håber at give dem den samme passion for gode historier. Nogle af mine egne tidligste bogminder involverer ”Tudemarie”, ”Troldepus” ”Det lille hus på prærien”, ”Ronja Røverdatter” og ”Kaninbjerget”.

Jeg læser alle mulige genrer, og gerne både voksen-, ungdoms- og børnebøger. Jeg er ikke kræsen. Det der fanger mig, er den gode historie – og den kan jeg finde både i slægtshistorier, science fiction. historisk fiktion, nutidsromaner, dystopiske fantasiuniverser og magisk realisme. En sjælden gang læser jeg også en kriminalroman eller en gyser. Biografier og erindringer fanger mig ikke på samme måde, og noveller og digte læser jeg faktisk aldrig.

“I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
Jorge Luis Borges

Jeg kan blive fuldstændig opslugt af en god bog og glemme alt omkring mig. Min største bogbesættelse nogen sinde må vist være Harry Potter. Jeg åbnede den sidste bog i serien i flyet på vej til Santorini, og brugte det meste af den uge i skyggen med næsen i bogen. Det trækker en del mærkelige blikke fra de omkringsiddende når man sidder ved poolen med tårerne trillende ned af kinderne. Og ja, jeg græder ofte når jeg læser – både af sorg og af fryd.

De seneste år har jeg haft en kærighedsaffære med dystopisk og post-apokalyptisk ungsomslitteratur: Det startede med Hunger Games, som jeg fik anbefalet af en bekendt, og fortsatte med stort set alle titlerne på en ”How to cure your Hunger Games hangover”-liste, som jeg fandt på Pinterest.

Som barn og ung slæbte jeg posevis af bøger hjem fra biblioteket. Da jeg fik mine egne penge var jeg i årevis med i flere forskellige bogklubber. Intet slår duften af en ny bog. Mine bogreoler rummer et sted i nærheden af 500 bøger. Jeg elsker hver og en, og har meget svært ved at skille mig af med dem. Men de seneste år har jeg langsomt overgivet mig til e-bøger, og er blevet gode venner med ibooks, amazon og mofibo og ereolen. Når først jeg er inde i en god historie glemmer jeg fuldstændig, hvilket medie jeg læser på. Og når man starter planlægningen af sommerferien med at vælge de 5 bøger, der skal med, er det let at se fidusen i at have 100 bøger på telefonen.

Når jeg ikke læser bøger, er jeg marketingskoordinator i en ingeniørvirksomhed og kommunikationsmedarbejder i en kirke. Jeg beskæftiger mig blandt andet med grafisk design, webredaktion og medieplanlægning. Oprindeligt er jeg kandidat i matematik og fysik, og jeg startede min karrierre som gymnasielærer.