Om at miste læselysten

Det er typisk mig.

Jeg læser normalt meget mere, end jeg har gjort de sidste måneder. Men så startede jeg denne blog, og i løbet af efteråret forsvandt læselysten som dug for solen. Skrivelysten forsvandt også, og pludselig sad jeg og havde dårlig samvittighed over den anmeldelse jeg synes jeg burde skrive, før jeg kunne gå i gang med den næste bog. Og i stedet endte jeg med at spille Gummy Drop eller se Youtube videoer med Westworld teorier. (Westworld er en serie på HBO – se den, hvis du har muligheden!). Det hjalp heller ikke ligefrem at jeg var småsyg fra starten af november og indtil efter jul.

Turen til Bogforum, som jeg havde set frem til i et helt år,  blev delvist ødelagt, da jeg blev syg om lørdagen. Måske var det den oplevelse, der ødelagde lysten til at læse.

Efter Bogforum var jeg i det hele taget ved at få kolde fødder med hensyn til bloggen. Tanker om hvorvidt jeg overhovedet kunne kalde mig selv bogblogger. Har jeg overhovedet noget at gøre i den den her verden? Det lader til at alle andre bogbloggere enten er:

a) Mindst 20 år yngre end mig, og mest interesseret i YA bøger

b) ansat i forlagsbranchen

eller c) studerende eller uddannede inden for litteratur og meget mere intellektuelle end mig.

Desuden lader de fleste til at være dygtige fotografer. Kan man overhovedet lave en læseværdig blog, når man er over 40, ikke litteraturuddannet og ikke specielt interesseret i at fotografere? Er der overhovedet noget publikum til en blog som denne? Og hvis ikke – hvorfor så overhovedet skrive? Hvad kan jeg bidrage med, som en anden ikke allerede har gjort eller kan gøre bedre?

Well – Jeg skulle ind i januar, før jeg fik troen og lysten til at give bloggen en chance igen. Jeg håber du stadig er her.

 

9 Comments

 1. Kasper said:

  Hej Rikke
  Vi er her skam stadig :-).
  Lad dig ikke slå ud af manglende læse- og skrivelyst i en periode – det oplever vi vist alle ind i mellem. Og lad for alt i verden ikke din egen ambition om at skrive boganmeldelser komme i vejen for din læselyst – det skal være lysten, der driver værket, ellers kan det være det samme.

  Men jeg håber, at du fortsætter bloggeriet, uanset om det bliver med høj eller lav frekvens – jeg vil ihvertfald gerne fortsat følge din tur rundt i verden i litteraturen på din i øvrigt meget elegant designede blog.

  Hilsen fra en bogblogger, som er:
  a) nærmere de 50 end de 40 år,
  b) ikke ansat i forlagsbranchen,
  c) hverken studerende eller litteraturuddannet
  d) ikke særligt god til eller interesseret i fotografi, slet ikke opstillinger af bøger med blomster og cookies og tekrus og dyr, men til gengæld
  e) glad for at læse og også for at skrive, men gør det kun, når jeg har selv har lyst :-).

  15. januar 2017
  Reply
  • Rikke said:

   Tusind tak, Kasper. Du fik mig til at smile på en råkold mandag morgen 🙂

   16. januar 2017
   Reply
 2. Bente said:

  Ja! Helt klart! Jeg passer heller ikke ind på ovenstående ??

  16. januar 2017
  Reply
  • Rikke said:

   Vi er undtagelserne, der bekræfter reglen, Bente 🙂

   16. januar 2017
   Reply
 3. Sidsel said:

  Det var godt, at du valgte at fortsætte 🙂 Jeg passer heller ikke rigtig ind i ovenstående kategorier. Og selvom man nogle gange godt kan se, at man ikke falder i samme kategori, som de fleste andre bloggere, så nyder jeg at begå mig i denne verden.

  21. januar 2017
  Reply
 4. Jeg er 24, studerer litteratur, og selvom jeg ikke er en del af forlagsverdenen, har jeg ambitioner om en dag at blive det – og jeg er vild med din blog.

  Jeg er netop faldet over den i dag og læste indlæggene i kronologisk rækkefølge. Så nu hvor jeg kom til dette, blev jeg helt slået ud og bange for, at det skulle stoppe, før jeg nåede at være med.

  Så jeg siger – fat mod! Jeg følger alle mulige blogs af forskellige årsager. Ja, jeg kan godt lide flotte billeder og litteraturvidenskabelige indsigter. Men jeg er f.eks. også vild med dit koncept og underholdende sprog. Så jeg håber meget, du finder lysten igen 🙂 Jeg venter i hvert fald tålmodigt, indtil det sker.

  litcomprime.wordpress.com

  11. marts 2017
  Reply
  • Rikke said:

   Julie, du har da seriøst lige reddet min dag! Tusind tak for alle dine dejlige kommentarer 🙂
   Jeg glæder mig til at studere din blog også.

   11. marts 2017
   Reply
 5. Hej Rikke.
  Jeg er her også stadig. Det er heller ikke alle punkter, at jeg passer ind. Jeg er 26, studerer Informationsvidenskab og kulturformidling. Jeg er vild med dit koncept og ikke mindst din blog. Jeg følger alle mulige slags blogs. Selvom jeg til tider bliver draget mod uimodståelige billeder af bøger og lignende, så er det ikke det der betyder mest for mig. Det vigtigste er indholdet. Og jeg må sige, at din ide om, at læse bøger fra hele verden er til stor inspiration og beundring. Det er et projekt jeg har gået og leget med i nogle år efterhånden.

  nikolinesblog.wordpress.com

  20. marts 2017
  Reply
  • Rikke said:

   Mange tak for de pæne ord, Louise 🙂
   Jeg siger kast dig ud i det! Man får virkelig udvidet sin horisont på flere niveauer.

   20. marts 2017
   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *