Boglige og “blog-lige” nytårsforsætter

Er det for sent til nytårsforsætter? Nej vel da?

Jeg plejer egentlig ikke at lave nytårsforsætter, og da slet ikke at skrive dem ned, men jeg HAR faktisk tænkt over mål og ønsker for min læsning og for bloggen i år. Så nu får i dem. Mine fem boglige og “blog-lige” nytårsforsætter er:

 1. Jeg vil læse mindst 20 bøger i 2017. Jeg har tidligere læst meget mere end det, så det skulle være muligt at overholde.
 2. Jeg vil læse mindst 5 bøger af afrikanske forfattere. Afrika er afgjort min blinde plet, hvad læsning angår, og det skal der gøres noget ved! Jeg har allerede mange spændende bud på listen, men er stadig meget åben overfor forslag. Så hvis du kender en jeg ikke må gå glip af, så giv mig gerne et praj.
 3. Jeg vil læse 5 bøger bare fordi. Bøger der ikke passer i mine selvbestaltede kriterier. Bøger jeg har lyst til at læse, som ikke har noget med Jorden rundt-projektet at gøre. Dette håber jeg vil afholde mig fra igen at falde i den sump af manglende læselyst, som jeg faldt i før jul. Om jeg også vil omtale disse bøger her på bloggen, har jeg ikke helt bestemt endnu.
 4. Jeg vil lave mindst et og helst 2 blogindlæg om ugen. Jeg har allerede en lang liste af ideer til blogindlæg, som ikke er direkte boganmeldelser, så selvom jeg ikke læser en bog om ugen, burde jeg kunne skrive noget der er værd at læse. Om nogen gider læse det. vil jo så vise sig.
 5. Jeg vil få bedre styr på mine bogreoler, lave en TBR-hylde og skille mig af med (GISP?!?) de bøger jeg aldrig kommer til at (gen)læse – så der bliver plads til nye, selvfølgelig 😉

Jeg tænker, det kan lade sig gøre.

Har du boglige nytårsforsætter i år?

2 Comments

 1. Sikke nogle gode forsætter! Smart at tænke lystlæsningen ind, så det ikke bliver så strikst det hele.

  Jeg selv har kun få nytårsforsætter – og meget i stil med dine. Jeg vil gerne læse mindst 40 bøger i år, hvilket også nok skulle kunne lade sig gøre. Så vil jeg gerne, ligesom du, sørge for at holde min nyopstartede blog ved lige. Jeg har haft en anden blog for et par år siden, som simpelthen gik i stå. Selvom lysten er der, kræver det lige lidt vilje og planlægningen af finde en rutine, så det ikke bare løber ud i sandet. Og så vil jeg gerne have læst de biografer, der står og venter på min reol. Bl.a. har Ove Sprogøe og Michael Strunge altså stået og kukkeluret lidt for længe nu.

  litcomprime.wordpress.com

  11. marts 2017
  Reply
  • Rikke said:

   Det med lystlæsningen var meget vigtigt, det kunne jeg mærke i efteråret, hvor jeg nærmest havde dårlig samvittighed over at læse en ellers god bog, som ikke “passede” i projektet, og som jeg ikke havde tænkt mig at blogge om.
   Det kræver nemlig lidt planlægning. Og når man gerne vil blogge om at læse, vil man ofte egentlig hellere læse end blogge …
   Men det giver blod på tanden når en som dig læser alle de gamle indlæg, som jeg bare kastede ud i det tomme rum, og finder dem inspirerende. Så giver det mening. Så tak for det 🙂

   11. marts 2017
   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *